Social

Cosmeticele, jucariile si medicamentele, cele mai contrafacute produse

Aproximativ 80 de milioane de bunuri contrafacute – atat au confiscat vamesii europeni pe parcursul unui singur an: 2007.

In top se afla produsele cosmetice si de jucarii pirat s-a dublat, sursa majora in acest caz fiind China. Si medicamentele care intra in spatiul economic european pot reprezenta un pericol la adresa europenilor, de vreme ce in 2007 s-a inregistrat o crestere cu peste 50% a medicamentelor produse ilegal (falsurile fiind elaborate in special in Elvetia), se arata in raportul dat publicitatii de Comisia Europeana si citat de BBC.

In ansamblu, China ramane principala sursa de falsuri, 60% din articolele confiscate in UE provenind din aceasta tara. In special jucariile reprezinta un pericol major pentru sanatatea copiilor, multe din aceste produse “made in China” fiind saturate cu substante toxice .

In 2007, milioane de jucarii chinezesti au fost retrase de pe piata europeana. Totusi, peste doua treimi din totalul de jucarii vandute in Uniunea Europeana sunt fabricate in China.

Se pare insa ca si autoritatile de frontiera au invatat sa recunoasca mai usor falsurile, statisticile indicand o crestere de 17 procente in ceea ce priveste numarul de confiscari. A scazut insa numarul de confiscari la tigari si DVD-uri pirat, desi aceste produse sunt in continuare contrafacute la scara larga.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea