Social

#celule stem #recoltare celule stem #Cord Blood Center

Cord Blood Center lanseaza cel mai complex produs de pe piata celulelor stem din Romania

Cord Blood Center Medical lanseaza un nou produs in medicina bazata pe utilizarea celulelor stem, constand in recoltarea de tesut placentar. Sub denumirea de CBC RED DIAMOND, acesta este cel mai complex produs existent in acest moment pe piata celulelor stem din Romania, oferind in plus fata de procesarea sangelui si a tesutului de cordon ombilical, si procesarea de tesut placentar.

Spre deosebire de celulele stem adulte, celulele stem derivate din placenta conserva caracteristici ale celulelor stem embrionare, respectiv o mai mare capacitate de multiplicare si diferentiere celulara inspre diverse tipuri celulare. Astfel, ele au capacitatea de a vindeca o serie de patologii care apartin de medicina regenerativa si pentru care nu a fost descoperit un remediu pana in prezent, patologii precum: boli cardiace, ciroza, hepatita cronica, Alzheimer, diabet zaharat, insuficienta cardiaca etc.

Noul pachet CBC Red Diamond pune la dispozitie o gama diversa de celule stem din sange placentar, sange ombilical, tesut de cordon ombilical si tesut placentar, al caror potential de utilizare terapeutica acopera mai multe afectiuni. in plus, unitatile depozitate pot fi utilizate in mod repetat. Diversitatea tipurilor de celule stem existente in acest pachet le ofera medicilor flexibilitate in decizia medicala, avand posibilitatea de a opta pentru tipul si sursa de celule stem optime utilizarii terapeutice, in functie de particularitatile pacientului (tipul de boala, tipul de tratament, relatia intre pacient si grefele depozitate etc.).

Pana in acest moment, doua placente au fost recoltate si procesate cu succes in cadrul laboratorului din Cluj.

„Daca celulele stem reprezinta sansa la viata, placenta reprezinta copacul vietii. Posibilitatea recoltarii si depozitarii de tesut placentar constituie un pas important pe scara evolutiei medicinei regenerative, care, speram noi, va creste calitatea vietii. Suntem bucurosi ca am ajuns pana aici si avem incredere ca, odata cu lansarea pachetului CBC Red Diamond, vom reusi sa le oferim oamenilor o noua sursa terapeutica extrem de pretioasa.”, a declarat Speranta Arciudean, Director MedicalCord Blood Center Group.

Pentru mai multe detalii legate de pachetul de celule stem Cord Blood Center Red Diamond, puteti accesa urmatorul link: //www.cordcenter.ro/cbc-red-diamond.html.

***

Despre banca de celule stem Cord Blood Center Medical

Cord Blood Center Group este cea de-a doua mare banca europeana de celule stem din cordonul ombilical, unde parinţii a peste 120.000 de copii au stocat sange din cordonul ombilical. Experţii CBC Group au cooperat pentru utilizarea in scop medical a 41 de unitaţi de sange ombilical, care au fost utilizate pentru tratarea de copii si adulti, atat in transplanturi fraternale, cat si in cazul pacientilor neinruditi. Calitatea grefelor de transplant procesate de catre specialistii grupului international CBC a fost recunoscuta si acceptata in centre de transplant din intreaga lume, de exemplu din SUA, Germania, Marea Britanie, Franta, Olanda, Australia, Brazilia, Israel etc.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea