Social

#coplata # sistem coplata #servicii medicale #coplata sistem sanitar

Coplata ar putea fi introdusa din toamna acestui an

Ministerul Sanatatii spera ca, incepand cu toamna acestui an, coplata sa fie introdusa in sistemul sanitar. Pacientii vor fi obligati sa plateasca intre 4 si 90 de lei, indiferent daca acestia beneficiaza de pachetul de baza sau de cel facultativ.

"Introducem coplata cu scopul de a limita cererile nejustificate de servicii medicale, de aceea nu o putem introduce in niciun pachet de servicii medicale. De asemenea, dorim sa stopam raportarile fictive de servicii medicale. Coplata se va achita de catre fiecare pacient care are nevoie de un serviciu medical, indiferent de pachetul de servicii de care beneficiaza: de baza, social sau facultativ", a declarat, joi, Vasile Cepoi, ministrul Sanatatii.

Cepoi a spus ca pentru medicina primara pacientii vor fi nevoiti sa scoata din buzunar intre 4 si 5 lei. Pentru serviciile din spitale, sumele se incadreaza intre 40 si 90 de lei, in functie de complexitatea serviciilor oferite.

"Speram ca aceasta coplata sa poata fi introdusa din toamna acestui an", a mai declarat ministrul Sanatatii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea