Social

#copii medic #screening copii #tulburari crestere #tulburari dezvoltare #analize copii

Copiii, trimisi la medic cu forta o data pe an

Copiii de pana in 18 ani vor fi supusi unor consultatii preventive obligatorii pentru identificarea tulburarilor de crestere si dezvoltare. Consultatiile vor avea loc la doua, trei si sase luni pana la 2 ani, iar apoi anual, pana la 18 ani, potrivit unui proiect al Ministerului Sanatatii, citat de Mediafax.

Astfel, consultatia preventiva a copiilor cu varsta intre 2 si 5 ani cuprinde, printre altele, evaluarea practicilor nutritionale si consiliere pentru o alimentatie sanatoasa, dar si profilaxia rahitismului. In plus, medicii vor trebui sa se asigure ca cei mici nu au probleme dentare si sa le evalueze activitatea fizica.

In schimb, pentru cei intre 6 si 11 ani, consultatia cuprinde si screening-ul obezitatii si evaluarea dezvoltarii pubertare.

Consultatia preventiva a copiilor cu varsta cuprinsa intre 12 si 17 ani cuprinde, pe langa examinarile privind dezvoltarea acestora, consiliere si screening pentru depistarea eventualelor infectii cu transmitere sexuala, screening-ul depresiei si informarea fetelor si parintilor privind beneficiile vaccinarii optionale anti-HPV.

Proiectul se afla in dezbatere publica.

Sursa foto: diez.md

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea