Social

# prezenta fizica scoli # redeschidere scoli #scoli

Copiii revin in scoli incepand de astazi! Care sunt conditiile

Incepand de astazi, 22 noiembrie, copiii revin in scoli cu prezenta fizica, chiar daca personalul nu este vaccinat. Conditia este ca rata de infectare din localitate sa fie sub 3 la mia de locuitori.

Prin urmare, copiii vor reveni la invatamantul in formatul fizic, chiar daca rata de vaccinare a personalului din unitatea de invataman nu depaseste pragul de 60%. Ordinul comun este adoptat in cazul scolilor si gradinitilor, a fost emis de Ministerul Educatiei si publicat in Monitorul Oficial.

Pentru acest procedeu se va lua in considerare rata de infectare de vineri pentru saptamana care urmeaza.

Testele, obligatorii. Ce se intampla daca elevii sunt depistati pozitiv

Testele Covid vor fi insa obligatorii. Acestea sunt noninvazive, pe baza de saliva si vor putea fi facute de parinti, acasa, sau vor fi facute la scoala, de persoanele responsabile. Testele se vor efectua de doua ori pe saptamana in zilele de luni si joi.

Potrivit ministrului Educatiei, testele pentru saliva ar urma sa ajunga in scoli incepand cu aceasta saptamana.

Ce se intampla daca un test iese pozitiv

Testele pozitive se vor arunca in cosuri separate, prevazute cu capac, pedala si sac de gunoi. Acestea vor fi colectate si eliminate pe un circuit separat, potrivit prevederilor OMS 1226/2012 pentru aprobarea Normelor tehnice privind gestionarea deseurilor rezultate din activitati medicale si a Metodologiei de culegere a datelor pentru baza nationala de date privind deseurile rezultate din activitati medicale.

In cazul in care un elev este testat pozitiv se iau urmatoarele masuri: 

a) Cadrul medical/persoanele responsabile desemnate vor anunta imediat parintii/reprezentantul legal al elevului.

b) Elevul va fi izolat in cabinetul medical sau in spatiul special desemnat si organizat, unde va fi monitorizat de catre un cadru medical sau persoanele special desemnate, conform prevederilor prevazute la punctul VI – Protocoale, subpunctul 4 - Protocol de izolare a copiilor cu simptome specifice COVID-19 din Anexa la Ordinului comun MS/MEC/5338/2015/2021 pentru aprobarea masurilor de organizare a activitatii in cadrul unitatilor/institutiilor de invatamant in conditii de siguranta epidemiologica pentru prevenirea imbolnavirilor cu virusul SARS-CoV-2;

c) Cadrul medical sau, dupa caz, persoanele responsabile desemnate din cadrul unitatii de invatamant vor solicita la directiile de sanatate publica judetene si a municipiului Bucuresti efectuarea testarii prin metoda RT-PCR a elevului.

Unitatile de invatamant din sistemul public si privat vor raporta directiilor de sanatate publica judetene si a municipiului Bucuresti, cazurile cu rezultat pozitiv la testul antigenic rapid din saliva, in vederea testarii prin metoda RT-PCR.

Directiile de sanatate publica judetene si a municipiului Bucuresti vor asigura testarea prin RT-PCR a elevilor cu rezultat pozitiv la testul antigenic rapid din saliva, potrivit realitatea.net.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea