Social

#scoala #copii #parinti

Copiii pregatiti special de parinti se plictisesc in clasa I

Goana parintilor pentru "cel mai bine pregatit copil" incepe, adeseori, chiar de la gradinita . Micutii ajung in clasa I cu un bagaj mare de informatii, lucru care ingreuneaza munca invatatoarelor.

Educatoarele de gradinita spun ca parintii insista ca cel mic sa invete sa citeasca si sa scrie inaintea celorlalti, lucru criticat de invatatoare .

Din ce in ce mai multi parinti isi trimit copiii la grupa pregatitoare ,unde copiii invata semnele grafice, despartirea cuvintelor in silabe, notiuni despre corpul omenesc si natura. Diferentele dintre copiii cu pregatire suplimentara si cei care nu au efectuat-o devine din ce in ce mai observabila pentru invatarori.

"Acest fapt e datorat in primul rand cresterii interesului parintelui de a-i asigura copilului tot ce este mai bun, dar si a unei munci bine facute in randul primilor educatori . Insa, uneori, parintii isi doresc performante mult prea mari pentru copii", a declarat Ana-Maria Tudor, invatatoare la Scoala nr. 148 din Capitala, pentru Evenimentul Zilei.

Chiar daca grupa pregatitoare nu include citit si scris, multi parinti isi imping micutii sa invete cat mai repede.

"Nu se prevede ca micutii sa scrie si sa citeasca la gradinita. Ci sa recunoasca cifrele si literele. Parintii vor mai mult. Curriculumul este gandit sa nu ingreuneze. Sunt insa multe educatoare care dau teme acasa, sa scrie cifre. Au caiete, va spun din experienta ca se-ntampla asa ceva", a declarat doamna Aurelia, fosta educatoare.

"Trecerea copilului de la gradinita la scoala trebuie sa fie continuarea fireasca a unei programe", spune invatatoare, care atrage atentia ca elevii care stiu deja sa scrie si sa citeasca isi pierd interesul pentru scoala in clasa I.

"Indicat ar fi ca micutii sa-nvete asa cum e prevazut la gradinita: prin joc, prin arii de stimulare. Tot ce-nvata, sa-nvete jucandu-se cu placere si nu ca la o lectie unde copilul sta pe scaun 30 de minute. Se si retine mai usor. Copilul nu-i plictisit si e atras. Copilul trebuie lasat mai liber, sa participe la ce ii place", a mai explicat doamna Aurelia.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea