Social

# alimentatie copii #gheorghe mencinicopschi #mezeluri #mezeluri copii

Copiii nu trebuie sa manance mezeluri pana la 10 ani

Gheorghe Mencinicopschi , directorul Institutului de Cercetari Alimentare, atrage atentia asupra mezelurilor de proaste calitate existente in comert si le recomanda consumatorilor sa se uite cu atentie la eticheta produselor.

"Recomand cumparatorilor sa se uite la etichete , care sunt buletinul de identitate al mezelurilor. Exista trei tipuri de etichete. Cea compozitionala, de unde vor afla ingredientele, aditivii (E-urile) si aromele folosite in fabricare . Mai exista eticheta nutritionala si cea referitoare la alergeni . Doua sunt obligatorii, cea compozitionala si cea legata de alergeni (contine soia sau ou, alergeni majori). Eticheta optionala, trecuta de obicei de producatorii de mai mare incredere, este cea nutritionala care arata cantitatea de proteine, glucide, lipide, minerale", a declarat Mencinicopschi pentru evz.ro.

El spune ca nu recomanda includerea mezelurilor in alimentatia copiilor cu varsta mai mica de zece ani:
"Parerea mea este ca niciun copil nu ar trebui sa manance deloc mezeluri pana la varsta de 10 ani. Dupa aceasta varsta recomand 10 grame pe zi, dar doar de doua-trei ori pe saptamana. Evitati produsele foarte grase la copii, carnaciorii de exemplu au peste 20% grasimi."

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea