Social

#educatie #clasa pregatitoare #inapoi la gradinita #clase invatamant

Copiii inscrisi la clasa pregatitoare ar putea fi retrimisi la gradinita

Incepand din aceasta toamna va fi pusa in practica noua structura a claselor in invatamant. Astfel, din septembrie va debuta si clasa pregatitoare, unde au putut fi inscrisi copii cu varsta de 5 ani, care vor fi colegi cu elevi de 7 ani. In cazul in care se va constata insa ca un elev nu face fata programei in clasa pregatitoare, acesta va fi retremis la gradinita, a anuntat ministrul Educatiei, Remus Pricopie.

Desi aceasta masura nu pare sa ridice probleme, psihologii spun insa ca acest lucru ar putea sa ii afecteze si sa ii bulverseze pe cei mici.

"Odata ce copilul a fost deja examinat si acceptat la clasa pregatitoare, ideal ar fi ca, daca ramane in urma, resursele parintilor si profesorului sa se concentreze pe recuperarea terenului pierdut. Daca se ajunge, insa, la retrimiterea la gradinita, iar copilul percepe acest lucru la modul ca gradinita este un loc pentru copii mici, in care el trebuie sa se intoarca pentru ca locul lui nu este printre cei mai mari, se poate ajunge la o situatie critica", a explicat psihologul Alina Plaiseanu.

In prima etapa de inscriere la clasa pregatitoare peste 700 de copii nu si-au gasit loc la nicio scoala, insa intre 8 si 17 mai va mai avea loc o sesiune de inscriere la scolile care mai dispun de locuri libere.

Sursa foto: pressalert.ro
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea