Social

Copiii, fortati sa recupereze trei lectii pe ora

Pentru recuperarea materiei pierdute in timpul grevei profesorilor, Ministerul Educatiei propune solutii care ii streseaza pe elevi. In cazul in care greva va fi declarata ilegala, materia pierduta in ultimele saptamani va fi inghesuita in orele ramase pana la sfarsitul acestui semestru. "Ministerul Educatiei a cerut inspectoratelor sa se recupereze materia prin reesalonarea ei in numarul de ore care au ramas disponibile. E o varianta optimista pentru elevi, intrucat ei nu sunt nevoiti sa vina in afara programului, sambata si duminica. Au si ei dreptul la odihna in weekend.

Un profesor cu gradatie de merit a intrat in greva foamei , iar mii de dascali ies astazi in strada
Profesorul de limba franceza OLIVIU Vladulescu, de la liceul pedagogic din Slobozia, a intrat, ieri, in greva foamei. "Nu suport sa fiu umilit si batjocorit de o adunatura de golani politicianisti, demagogi si dispretuitori ai sistemului de valori pe care eu le promovez in scoala. (...) Guvernantii ii trateaza pe dascali ca pe niste subdezvoltati intelectual, alternand ba promisiuni lipsite de consistenta ca ar fi de acord sa aloce Educatiei 5 la suta din PIB, dar inaintand in parlament un proiect de buget cu doar 3,9 la suta din PIB, ba actiuni in forta cum este actiunea in instanta de declarare a grevei profesorilor ca ilegala", a declarat profesorul Vladulescu, 55 de ani, care are gradul didactic I si gradatie de merit. Profesorul protesteaza zi si noapte, la locul de munca, intr-o incapere din liceu. Directia de Sanatate Pu-blica Ialomita a inceput sa-i acorde asistenta medicala de specialitate. Oliviu Vladulescu este un simplu membru al sindicatului ialomitean afiliat la Federatia Educatiei Nationale. El este hotarat sa faca greva foamei pana cand guvernantii vor rezolva revendicarile cadrelor didactice si pana cand presedintele Traian Basescu, pre-mierul Calin Popescu Tariceanu si ministrul Sebastian Vladescu vor prezenta public scuze profesorilor. Astazi, peste 10 mii de cadre didactice din toate federatiile sindicale din invatamant vor participa la un miting in Piata Constitutiei din Bucuresti. Si in tara vor fi marsuri de protest si pichetari ale prefecturilor.

Tariceanu preseaza justitia
"Analizele juridice facute demonstreaza ca procedurile care trebuiau angajate inainte de declansarea grevei nu au fost respectate, ceea ce scoate greva din cadrul legal", a declarat, ieri, premierul Tariceanu. Declaratia premierului a scandalizat Federatia Educatiei Nationale (FEN), care il acuza ca face presiuni asupra Justitiei. FEN ii cere procurorului general sa se autosesizeze ca urmare a faptului ca primul-ministru a intervenit in actul de justitie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea