Social

# edutie miscare # copii sedentari #sets #miscare copii #educatie copii #sport

Copiii din Romania, cei mai sedentari din Europa. Ne mai intrec doar bulgarii

Copiii din Romania petrec din ce in ce mai mult timp in fata televizorului, in detrimentul miscarii in aer liber. 

Potrivit studiul sociologic privind obiceiurile de stil de viaţă ale elevilor din Bucuresti, realizat în 2013 de GfK România la iniţiativa Fundaţiei PRAIS, doar 38% dintre copii fac mişcare în fiecare zi. Pe de altă parte, conform studiului EPHE, realizat pe un eşantion de 180 de familii din România, alături de alte 6 ţări, un copil din ţara noastră petrece circa 22,7 ore pe săptămână în faţa unui ecran (calculator sau televizor), în vreme ce în Olanda şi Belgia timpul petrecut este de circa 15 ore. Ţara noastră este surclasată doar de Bulgaria, cu 25 de ore. Studiul EPHE arată, de asemenea, că statutul socio-economic al părinţilor reprezintă un factor determinant care influenţează incidenţa excesului în greutate şi obezităţii la copii.

Fundaţia PRAIS a lansat cea de-a patra ediţie a mişcării naţionale de prevenire a obezităţii infantile şi promovare a stilului de viaţă echilibrat în rândul familiilor din România „Şi eu trăiesc sănătos!” – SETS, care se desfăşoară în 252 de şcoli din Bucureşti, Roman, Cluj-Napoca, Otopeni şi, din 2015, şi în Timişoara. 

Ne dorim cu toţii să contribuim la dezvoltarea armonioasă a copiilor noştri, de aceea formarea încă din copilărie a unor obiceiuri de stil de viaţă echilibrat este esenţială, rolul familiei şi al şcolii fiind foarte important în educarea, informarea şi pregătirea celor mici pentru viaţa adultă”, declară Silvia Bucur, Preşedinte al Fundaţiei PRAIS.

SETS face parte din Epode International Network – EIN, cea mai mare reţea globală de prevenire a obezităţii, ce reuneşte 42 de programe cu metodologii similare din 29 de ţări printre care: Franţa, Belgia, Spania, Olanda, Grecia, Canada, Brazilia, Mexic, Polonia, Portugalia, Australia şi Noua Zeelandă, în cadrul căreia mişcarea SETS este membru activ. În 2012, reţeaua EIN din care face parte SETS a fost desemnată de către DG SANCO*** drept "Best Health promotion European project", iar intervenţiile pe activităţi fizice din cadrul mişcării “Şi eu trăiesc sănătos!” - SETS au fost apreciate ca un model de bună practică.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea