Social

#evaluare psihosomatica #legea educatiei #copii clasa a doua

Copiii de cinci ani pot fi inscrisi direct in clasa a doua

Parintii copiilor de cinci ani si-ar putea inscrie micutii direct in clasa intai , daca evaluarea psihosomatica este favorabila, a declarat secretarul de stat in Ministerul Educatiei, Oana Badea.

Potrivit oficialului din Educatie, copiii de cinci ani ar putea fi inscrisi chiar si in clasa a doua, daca trec de niste teste suplimentare. Oana Badea a precizat ca noua Lege a Educatiei creeaza premisele pentru ca parintii sa-si poata inscrie copiii la scoala la varsta de sase ani, dar nu ii restrictioneaza pe aceia care ar dori inscrierea chiar mai devreme de aceasta varsta.

"In 22 de state europene, legea stabileste debutul invatamantului obligatoriu la sase, cinci sau chiar patru ani. Majoritatea au optat pentru varsta de sase ani. Romania este a paisprezecea tara europeana in care invatamantul obligatoriu va incepe la sase ani", a explicat Oana Badea.

Toti prescolarii sunt evaluati psihosomatic inainte de a fi inscrisi in grupa pregatitoare sau in clasa intai.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea