Social

#alocatii #ue #copii #parinti

Copiii ai caror parinti lucreaza in UE pot primi alocatii mai mari

Cei aproape o suta de mii de copii romani care au parintii plecati la munca in strainatate pot beneficia de o alocatie mai mare in anumite conditii. Prima ar fi ca parintii sa munceasca legal in tara respectiva.

Daca alocatia in tara respectiva este mai mare decat in Romania, autoritatile de acolo vor plati diferenta. Iar diferenta nu este deloc de neglijat. In Italia, de exemplu, alocatia este de 124 de euro, iar in Germania, 154 de euro.

Pe langa alocatii, de acelasi regim au parte si indemnizatia pentru cresterea copilului si indemnizatiile speciale pentru cresterea copilului cu handicap. Cei care doresc sa ceara plata acestor ajutoare sociale dintr-un alt stat, trebuie sa se adreseze institutiilor competente din tara in care muncesc.

"Sunt formularele care trebuie completate. I se inmaneaza si trebuie sa faca dovada numarului de copii si dupa ce sunt completate aceste acte, acest formular este trimis catre noi", a precizat Teodora Bertzi, secretar de stat in Ministerul Muncii.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea