Social

#violenta #bataie #parinte #copil

Copiii agresati devin la randul lor agresorii copiilor lor

Jumatate dintre parintii tin tara noastra folosesc bataia ca metoda de disciplinare a copiilor, in timp ce mai mult de trei sferturi dintre copii declara ca sunt batuti de parinti . Psihologii cred ca aceasta situatie se datoreaza faptului ca au fost si ei, la randul lor, loviti de catre parinti.

Organizatiile care lupta pentru protejarea copiilor si a drepturilor acestora atrag in continuare atentia in legatura cu aplicarea de pedepse fizice asupra copiilor. Ultimul raport UNICEF arata faptul ca doua treimi dintre romani inca mai considera ca “bataia e rupta din Rai”, desi legislatia romaneasca pedepseste folosirea violentei impotriva copiilor.

In plus, o statistica ANPDC (Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului) arata ca jumatate dintre parintii romani folosesc bataia ca metoda de disciplinare, in timp ce mai mult de trei sferturi dintre copii declara ca sunt batuti de parinti, dupa cum noteaza Evenimentul Zilei.

Autoritatile si psihologii au incercat gasirea unor explicatii si modalitati de reducere a acestui fenomen. Potrivit acestora, cresterea numarului de copii agresati este direct proportional cu cresterea fenomenului de saracie intalnit in tara noastra, mai ales in zonele rurale, acolo unde sunt inregistrate si cele mai multe violente impotriva copiilor. Specialistii spun totusi ca parintii care isi bat copiii provin din toate mediile sociale, chiar daca statisticile arata ca violenta e mai des intalnita in mediile sarace.

Psihologii au gasit inca o explicatie pentru acest fenomen. Ei atrag atentia asupra faptului ca “bataia naste bataie” si fenomenul se perpetueaza de la generatie la generatie. Astfel, copiii care au fost agresati de parinti vor dezvolta o aplecare inspre violenta fata de cei din jur si va ajunge sa isi loveasca si el copilul.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea