Social

#copil #bona #bataie

Copii batuti si agresati verbal de bona!

Copiii sunt agresati de cele care ar trebui sa ii ingrijeasca. Din ce in ce mai multe cazuri de bone sunt descoperite ca agreseaza micutii de care au grija. Un astfel de tratament poate avea urmari asupra copiilor, deoarece acestia pot dezvolta temeri fata de persoanele din jur. Uneori aceasta frica se manifesta chiar si fata de parinti.

Romanii au inceput sa inlocuiasca ajutorul bunicilor cu serviciile unor bone. Bonele le sunt adeseori recomandate de catre prieteni sau cunostinte. Un astfel de exemplu este si cel din video-ul de mai jos, in care femeia care ii are in grija pe cei doi micuti ai unei familii din Bucuresti ii loveste si jigneste pe acestia fara mila.

Bona, in varsta de 55 de ani, a ajuns in casa in care cresteau cei doi micuti – unul in varsta de 4 ani si unul de 2, pentru a-i lua in grija. Parintii munceau mult si nu vroiau ca cei doi copilasi sa se simta neglijati , astfel ca le-au luat o bona, una considerata buna si recomandata de altii.

Bona laudata, monstru pentru micuti

Dupa o vreme insa au observat ca unul dintre cei doi copii a devenit mai retras si se apara mereu atunci cand un adult se apropie de el. Pentru ca acest comportament i-a pus pe ganduri pe parinti, acestia au montat in casa un sistem de supraveghere. Asa au aflat ca in timp ce ei sunt la serviciu, bona ii palmuieste si ii numeste "nesimtiti, tampiti si anormali" pe cei doi copii, iar pentru asta mai primeste si un salariu bun. In plus, ea beneficia de concediu medical si de odihna platite integral, dar si de cadouri de sarbatorile importante din an.

Socul parintilor a fost dublat si de faptul ca femeia care facea curatenie in casa nu a reactionat in nici un fel la bataia si injuriile pe care bona le aplica micutilor. Ei au apelat insa la oamenii legii, carora le-au dus inregistrarile surprinse de camerele din casa si au depus o plangere penala pe numele bonei, Ecaterina Spirea. In acest moment, dosarul se afla in ancheta politistilor si a procurorilor.


Pentru a preintampina aceste situatii,  primul serviciu online de babysitting din Romania, CautaBona.ro, recomanda bonelor inscrise pe site efectuarea unei evaluari psihologice. Parintii in cautare de bone au posibilitatea de a vedea in profilul acestora, avizul psihologic precum si alte documente care atesta pregatirea bonei pe care o aleg pentru a avea grija de copilul lor.

Urmareste aici filmuletul in care bona ii agreseaza fizic si verbal pe cei doi micuti:

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea