Social

Conturi golite cu bancomatul-fantoma

Mai multi cetateni care s-au trezit fara bani in conturile de card semnaleaza aparitia unui nou tip de furt.
Inventivitatea romanilor, priceperea la informatica si nevoia de bani au dus la aparitia, in Bucuresti, a bancomatelor-fantoma. Acestea nu elibereaza numerar, dar in momentul in care incerci sa scoti bani iti scaneaza cardul si memoreaza pinul, iar ulterior iti golesc contul de card. Adrian Mihalache, din Bucuresti, a cazut victima unei astfel de escrocherii: Miercuri, 27 aprilie, seara, dorind sa fac plata unor facturi la bancomat , am vazut cu stupoare ca nu aveam nimic in contul meu de card BCR. Cercetind, a doua zi, extrasul de cont, am constatat ca mi s-a extras, in mod fraudulos, din contul de card, suma de 14 milioane de lei, in data de 21 aprilie, de la un bancomat BCR din Constanta. Reclamind cazul, banca mi-a dat urmatoarea explicatie: Niste tilhari au instalat un bancomat BCR fals, in Piata Iancului , care citea cardurile si retinea parolele, declarind apoi ca tranzactia nu poate fi efectuata. Apoi, extrageau linistiti banii. Imitatia era perfecta. Interpretarea bancii este: eu sint de vina, n-ar fi trebuit sa folosesc un bancomat fals.
Carcase cu cititor

La originea noului tip de jaf se gasesc se pare niste electronisti foarte buni care au realizat un dispozitiv de citire a informatiilor de pe card. Acest dispozitiv imita perfect functiile afisate de obicei pe ecranul ATM-urilor autentice . Doar ca odata introdus cardul in bancomat, nu se-intimpla nimic.

Mai bine zis, aparent nimic. Cardul este inapoiat posesorului, dar informatiile sint utilizate pentru clonarea acestuia, indiferent de banca la care este deschis contul de card. Pentru inselarea victimelor, se foloseste o carcasa de bancomat de un tip mai vechi, care este mutata dintr-un loc in altul. De regula, bancomatul fals este amplasat strategic in zone in care nu exista banci. Ulterior, banii sint retrasi de infractori de la bancomate adevarate.
Avertisment

Cornel Cojocaru, purtator de cuvint al Bancii Comerciale Romane a transmis clientilor sa fie extrem de atenti la asa-zisele bancomate. Bancile nu instaleaza bancomate in scari de bloc sau pe trotuare, a explicat Cojocaru diferenta dintre un aparat oficial si cel fantoma. El recomanda utilizarea ATM-urilor din magazine sau de la sedii de banci.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea