Social

Contributia pentru asigurarile sociale de sanatate va scadea cu 1%

Contributia lunara a angajatilor pentru asigurarile sociale de sanatate va fi, de la 1 iulie, de 5,5%, fata de 6,5% cat este in prezent, potrivit legii bugetului de stat pe anul 2008 .

Angajatorii au obligatia de a vira, lunar, contributia de asigurari de sanatate a angajatilor pentru salariile care se supun impozitului pe venit, indeminizatiilor de somaj si veniturile realizate din pensii.

Pentru veniturile impozabile, realizate de persoane care desfasoara activitati independente si care se supun impozitului pe venit, contributia pentru asigurarile sociale de sanatate se va plati trimestrial.

Persoanele fizice care nu sunt angajatori si care nu se incadreaza in categoria persoanelor care desfasoara activitati independente vor plati contributiile anual. Tot anual se vor plati si contibutiile pentru veniturile din agricultura si silvicultura, pentru veniturile din cedarea folosintei bunurilor, pentru veniturile divindende si dobanzi si pentru veniturile din drepturi de proprietate intelectuala, realizate individual sau intr-o forma de asociere.

Legea bugetului de stat pentru anul 2008 prevede si o scadere a contributiei angajatorilor pentru asigurarile de sanatate cu 0,3%, de la 1 decembrie 2008, de la 5,5% la 5,2%. Contributia de pensie a angajatului va ramane nemodificata pe tot parcursul anului 2008, respectiv la nivelul actual de 9,5 la suta.

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea