Social

Contorizarea gazelor scade factura la intretinere

O noua modalitate de a micosra factura de la intretinere - montarea unui unui contor de aze, a carui instalare costa intre 650 si 900 de lei si se face numai cu avizul furnizorului de gaz. Aceasta metoda reprezinta o modalitate prin care ne putem "proteja" de vecinii care au facut un obicei din a se incalzi folosind flacara de la aragaz. Contorul poate fi montat in apartament sau pe casa scarii si va inregistra doar consumul propriu, care, conform statisticilor, ajunge la aproximativ 7-10 mc de gaz pe luna, echivalentul a 7-10 lei. Aceasta noua idee a venit dupa ce factura la gaze a devenit o problema mai ales pentru persoanele active care, desi stau foarte putin timp acasa, platesc aceiasi bani ca si persoanele casnice. Situatia devine si mai neplacuta atunci cand vecinii inchid repartitoarele si deschid aragazul pentru a se incalzi.

Pasii necesari montarii contorului

Pentru a va monta un contor de gaze in apartament sau in casa scarii, trebuie in primul rand sa contactati o firma autorizata in domeniul executiei lucrarilor de gaz care va elabora un proiect de instalare si va obtine toate aprobarile de la furnizorul principal de gaz, inclusiv asupra tipului si caracteristicilor contorului de gaz. Apoi firma va executa lucrarea. Proprietarul care va avea contor trebuie sa plateasca intre 650 de lei, in cazul contorului de gaz din apartament si 900 de lei, in cazul unei instalatii amplasate pe casa scarii. In cel de-al doilea caz este vorba despre o noua conducta de gaze , pe spatiul comun, cu contor la usa fiecarui proprietar. De platit se plateste numai conducta , deoarece consumatorul este scutit de plata contorului din moment ce devine client al furnizorului de gaz. Proprietarii care opteaza pentru contor individual de gaze montat la usa devin clienti directi ai firmei care distribuie gazele naturale. Dupa montarea contorului reprezentantul furnizorului de utilitati va citi consumul lunar si va trimite prin posta factura. In cazul montarii contorului in apartament, clientul furnizorului de gaze va ramane Asociatia de proprietari si decontarea se va face pe contorul existent la nivelul blocului. Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea