Social

#promovabilitate #examen definitivat #contestatii definitivat

Contestatii definitivat 2012: Promovabilitatea a crescut la 65%

Promovabilitatea la examenul de definitivat din invatamant a crescut, dupa rezolvarea contestatiilor, de la 62,23% la 65%, a anuntat, joi, Ecaterina Andronescu, ministrul Educatiei. Astfel, 3.557 de candidati au reusit sa obtina note peste 7 si sa promoveze examenul.

Andronescu sustine ca rezultatul nu o multumeste, dar a subliniat ca, fata de 2011, a fost ridicat plafonul notei minime de promovare, de la 6 la 7, deoarece invatamantul romanesc are nevoie de cadre didactice bine pregatite.

"Exista un salt numeric de la cei care se inscriu la note sub 7 la cei cu media 7, limita pentru admiterea in definitivat. Pentru noi, este foarte important acest examen si va trebuie sa facem o analiza foarte riguroasa a modului in care au fost evaluati candidatii. Cred ca a fost o generozitate a evaluatorilor, care au crescut ponderea in jurul notei 7, astfel incat candidati care aveau note in jurul acesteia, dar mai mici decat aceasta, sa fie admisi dupa contestatie", a mai declarat ministrul Educatiei.

Sursa foto: Adevarul

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea