Social

#imbatranire prematura #sare #consum sare

Consumul de sare favorizeaza imbatranirea prematura

Ultimele studii efectuate de o echipa de cercetatori americani de la Regent University Georgia au revelat faptul ca un nivel crescut de sare in alimentatie duce la deterioarea celulelor in timp. Astfel, persoanele care consuma multa sare imbatranesc prematur si prezinta un risc crescut de afectiuni cardice.

Chiar daca acest fenomen nu se observa in cazul adolescentilor, la persoanele care depasesc varsta de 18 ani efectele devin vizibile in mai putin de un deceniu. Imbatrinariea celulelor poate fi stopata prin reducerea cantitatii de sare din alimente, iar efectele vor cel mai bine remarcate in cazul persoanelor supraponderale.

Doctrorul Haidong Zhu, seful echipei de cercetatori, a explicat: "Chiar si in cazul adolescentilor relativ sanatosi, putem observa efectul consumului excesiv de sare, sugerand ca acesta si obezitatea pot genera impreuna efectul de imbatrinire a celulelor".

Sursa foto: autolisp.org

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea