Social

Consumul de carne rosie, creste riscul aparitiei cancerului de san

Consumul crescut de carne rosie poate fi asociata cu o crestere a riscului pentru cancerul de san, tipul receptor hormonal pozitiv, la femeile pre- menopauza , potrivit unui raport publicat in Archives of Internal Medicine, una din publicatiile JAMA/Archives journals. „Tumorile de san sunt adesea caracterizate de statusul receptorilor pentru hormoni (estrogen si progesteron),” spun autorii pentru o mai buna intelegere a articolului, ceea ce inseamna ca neoplasmele de san sunt clasificate in functie de posibilitatea hormonilor de a se lega de proteine de la suprafata tumorii. Neoplasmele unde hormonii se pot lega de proteine se numesc receptor hormonal pozitive. „Desi incidenta tumorilor receptor hormonal negative a ramas constanta, incidenta celor pozitive a crescut in SUA, in special in randul femeilor de varsta mijlocie.” (continuarea in Magazin Stiintific )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea