Social

Consumul carnii de vita afecteaza fertilitatea

Barbatii ale caror mame au consumat multa carne de vita tratata cu in timpul sarcinii ar putea avea probleme de fertilitate la maturitate , este concluzia primului studiu stiintific pe aceasta tema. Revista medicala Human Reproduction, care a publicat un articol pe aceasta tema, afirma ca americanii utilizeaza un numar mare de hormoni pentru a accelera cresterea vitelor. Motivand ca aceasta procedura ar putea avea un impact asupra sanatatii umane, Uniunea Europeana a interzis aceasta practica in 1988. De atunci, cei doi giganti ai comertului international se infrunta pe acest subiect. va lua o decizie in legatura cu acest subiect pe 17 aprilie, potrivit unei surse europene.Studiul, publicat miercuri, a utilizat datele despre 387 de americani nascuti in perioada 1949 - 1983. Specialistii dau ca posibila explicatie prezenta xenobioticelor in carnea de vita, care pot altera dezvoltarea testiculelor embrionului si afecta capacitatea reproductiva. Specialistii avertizeaza, insa, ca mai sunt necesare studii pentru evaluarea fertilitatii, mai ales la europenii nascuti dupa 1988, pentru a avea date solide care sa antreneze modificari in legislatia asupra sanatatii publice.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea