Social

#analize medicale #consultatii medicale #analize copii

Consultatiile si analizele medicale pentru inscrierile la scoli vor fi suportate de parinti

Consultatiile si eventualele analize pentru inscrierea copilului la gradinita sau la scoala vor fi suportate de parinti, a declarat Rodica Tanasescu, presedintele Asociatiei Medicilor de Familie. Ea a precizat pentru Mediafax ca aceste servicii nu sunt decontate de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS).

"Asa cum sunt platite consultatiile si analizele cerute de primarie pentru casatorie sau de scoala de soferi, tot asa se intampla si in cazul copiilor carora le sunt cerute analize sau consultatii pentru inscrierea la gradinita ori la scoala. Spre exemplu, daca un copil are rosu in gat, iar parintii vin cu el la medic, nu trebuie sa plateasca nimic. In schimb, daca solicita consultatii pentru inscrierea la gradinita, parintii platesc", a mai spus Rodica Tanasescu.

Valoarea consultatiei poate varia de la 10 la 20 de lei. In cazul analizelor, preturile sunt stabilite de catre fiecare laborator.

Sursa foto: ghimpele.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea