Social

#consultari partide cotroceni #formare guvern

Consultarile de la Cotroceni, minut cu minut

Vineri la Cotroceni au loc consultarile presedintelui Traian Basescu cu partidele parlamentare in vederea formarii noului Guvern .

UDMR vrea un Guvern cu PD-L

Principala preferinta a UDMR in acest moment este o alianta cu PD-L, a declarat presedintele Uniunii, Marko Bela , la finalul consultarilor cu Traian Basescu. Totodata, el a precizat ca i-a spus sefului statului ca UDMR ar opta pentru un guvern PD-L - PNL - UDMR, insa este dispus sa accepte si o alta varianta. Marko Bela a mai spus ca UDMR este de acord cu cei care afirma ca Romania are nevoie de un Guvern stabil si capabil.

"Romania are nevoie de un guvern stabil, capabil si, daca este posibil, de o larga majoritate. Politicienii UDMR au experienta necesara de a constribui la formarea unui astfel de Guvern", a afirmat Marko Bela. Liderul UDMR a mai spus ca modelul de colaborare intre reprezentantii maghiarilor si politicienii romani trebuie sa continue, acest lucru fiind spre binele tarii.

Minoritatile vor vota noul Guvern

Primii veniti de dimineata la consultari au fost reprezentatii minoritatilor nationale. Varujan Pambuccian , liderul traditional de grup, a declarat, la iesirea de la intrevederea cu seful statului, ca minoritatile vor sustine noul Guvern cu unele conditii.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea