Social

#emil constantinescu #interceptare convorbiri telefonice #claudiu saftoiu

Constantinescu cere comisie parlamentara care sa clarifice afirmatiile lui Saftoiu

Fostul presedinte Emil Constantinescu a cerut miercuri, printr-o scrisoare deschisa adresata presedintilor celor doua Camere, constituirea unei comisii parlamentare de ancheta care sa cerceteze eventuala ascultare a convorbirilor politicienilor, asa cum a afirmat fostul sef al SIE, Claudiu Saftoiu .

"Parlamentul Romaniei este unica institutie care poate si trebuie sa intreprinda cercetari temeinice si sa faca pana la capat lumina. Parlamentul Romaniei este singura institutie civila care are sub control principalele servicii de informatii , SRI si SIE, precum si Guvernul din care fac parte ministrii care coordoneaza celelalte servicii de acest tip", se arata in textul scrisorii deschise, informeaza NewsIn.

Mai mult, "Parlamentul Romaniei este, de asemenea, singura institutie care are caderea de a investiga constitutionalitatea actelor si a declaratiilor Presedintelui Romaniei si, ca autoritate suprema in stat, doar Parlamentul poate oferi protectia necesara celor care denunta grave acte de politie politica, absolut incompatibile cu statutul Romaniei de stat membru UE si NATO", isi motiveaza solicitarea fostul sef al statului.

Potrivit lui Emil Constantinescu, daca afirmatiile fostului sef al SIE, Claudiu Saftoiu, ca Traian Basescu ar cunoaste continutul convorbirilor telefonice dintre liderii PSD Mircea Geoana si Ion Iliescu, ar fi "un caz clar de politie politica ar incrimina grav statul roman in intregul sau"

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea