Social

Constanta: Nicusor Constantinescu, contraatac la DNA

Mergand pe modelul lui Radu Mazare, si presedintele Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Daniel Constantinescu, ataca pe toate caile hotararile prin care instanta a dat dreptate Directiei Nationale Anticoruptie, in detrimentul sau.

Pe rolul Inaltei Curti de Casatie si Justitie a ajuns recursul formulat de Constantinescu si alti angajati ai administratiei publice locale impotriva deciziei din luna aprilie a Curtii de Apel, care a respins plangerea inaintata de acestia impotriva DNA. Actiunea este indreptata impotriva unei rezolutii emise de procurorul sef-adjunct sectie din cadrul DNA, Horatiu Baias, si a avut un traseu mai degraba sinuos. Initial, Curtea de Apel a aruncat pisica in ograda Judecatoriei, considerand ca implica functionari publici . Numai ca si magistratii Judecatoriei s-au spalat pe maini si au declinat competenta de solutionare a plangerii inapoi spre Curte, unde s-a judecat in aprilie. Alaturi de Constantinescu, semnatarii plangerii sunt Constantin Racu, directorul Administratiei Publice, Ramona Dospinescu, directorul Directiei Patrimoniu, Bogdan Ghitulescu, consilierul juridic, si Cristian Talpau.

Prin avocatul lor, acestia au cerut sa se constate nulitatea actelor de urmarire penala efectuate de catre DNA impotriva lor, dat fiind faptul ca nu au fost incunostintati de efectuarea acestora, dupa cum prevede legea. In prima faza, plangerea a fost trimisa lui Horatiu Baias, dar acesta a apreciat ca nu rezulta nicio situatie, potrivit art.174-175 din Codul de Procedura Penala, in afara de cele care implica prezenta fizica a invinuitului sau inculpatului, in care aparatorul acestuia sa poata asista la efectuarea actelor de urmarire penala.

Drept urmare, procurorul a respins plangerea lui Nicusor si ai sai. Numai ca acestia nu s-au lasat prea usor si au atacat aceasta decizie, atat pe latura contencioasa, cat si pe cea penala. In luna ianuarie, Sectia Contencios Administrativ si Fiscal a Curtii de Apel a respins actiunea lui Constantinescu & Co, iar Sectiei Penale a procedat asemenea. In ciuda acestor verdicte negative, Nicusor Constantinescu si ceilalti angajati par hotarati sa plimbe procesul pe la toate instantele. Marti, la ICCJ, recursul pe latura contencioasa a fost amanat pentru luna septembrie. In ceea ce priveste latura penala, primul termen a fost fixat pentru data de 10 iunie.

Desi gurile rele ar spune ca sansele lui Nicusor de a castiga procesele cu DNA sunt infime, presedintele CJC crede in steaua lui.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea