Social

#obama #consilier prezidenţial #relatii romania sua

Consilier prezidential al Romaniei: Realegerea lui Obama va influenta pozitiv relatiile romano-americane

Consilierul prezidential Iulian Fota este parere ca recenta realegere a lui Barack Obama in functia de presedinte al SUA va influenta pozitiv relatile romano-americane.

"America si Romania au o cooperare deja veche pe mai multe planuri. Suntem frati de arme si asta o spun ei, nu o spunem noi neaparat, prin faptul ca am lucrat impreuna in mai multe teatre de operatii. Investitiile americane in Romania au crescut. Deci cred ca din punctul asta de vedere, pentru noi e o singura intrebare: ce alte proiecte comune vom mai avea?", a declarat consilierul intr-un interviu la RFI.

Fota spune ca victoria lui Barack Obama in fata lui Mitt Romney, la alegerile prezidentiale din SUA, nu este o surpriza. El este de parere ca noul mandat al acestuia va mult mai dificil decat primul, intrucat agenda de lucru a presedintelui va fi mult mai larga si va cuprinde unele chestiuni de importanta globala.

In cea ce priveste vizele impuse de SUA romanilor, consilierul prezidential sustine ca aceasta chestiune este foarte importanta, dar nu "definitorie". Indiferent daca vizele vor fi acordate mai repede sau nu, Statele Unite raman un aliat al Romaniei, opineaza Iulian Fota.

Sursa foto: tvrinfo.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea