Social

#universitate #scandal #arad

Conflict la varf la Universitatea din Arad

Universitatea "Aurel Vlaicu" din Arad se afla in plin scandal. Presedinta institutiei, fost rector pe o perioada de doua mandate, i-a luat rectorului atributiile conferite de ministru.


Cand a incercat sa-si ia inapoi atributiile, noul rector a fost pus in discutia Senatului, care a votat ca ordonatorul de credite sa ramana actuala presedinta. Pentru ca rectorul a sesizat ministerul, el va fi " pedepsit ", propunandu-se schimbarea lui din functie. Eugen Roventa, profesor asociat la Universitatea York din Canada, dar si titular la universitatea de stat aradeana a fost ales rector al institutiei. Prin Ordinul ministrului educatiei 3728/2008 a fost confirmat in functie si s-a specificat ca rectorul are calitatea de ordonator de credite. Adica, el are dreptul de semnatura in privinta banilor universitatii. Acest lucru nu i-a placut insa presedintei Lizica Mihut, care si-a dorit un rector "de paie". Asa ca, asupra rectorului au inceput presiunile. "La presiunile doamnei presedinta Lizica Mihut si in temeiul art.96, pct.13 din carta Universitara potrivit caruia rectorul poate delega oricare din competentele sale, subsemnatul am delegat prin decizia 209/2008 si decizia 210/2008 o parte din atributiile care imi reveneau in calitate de ordonator de credite doamnei presedinta Lizica Mihut", a declarat Roventa.

 

 

Continuarea in Romania Libera


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea