Social

#renuntare razboi # conditii impuse #rusia

Conditiile impuse de Rusia pentru a opri razboiul din Ucraina

Pe 24 februarie 2022, Rusia a inceput sa invadeze Ucraina, insa planul initial, potrivit caruia trupele ar fi trebuit sa ajunga la Kiev si sa cucereasca orasul in doar cateva zile, a picat.

 

Presa din strainatate noteaza ca Vladimir Putin a crezut ca va cuceri tara straina in aproximativ patru zile, dar rezistenta condusa de Volodimir Zelenski si de fratii Klitschko i-a dat mari batai de cap liderulu rus. Astfel, dupa sapte zile de la inceputul atacurilor, Ucraina inca se afla sub asediu si nu a fost cucerita.

Potrivit oficialilor francezi, presedintii Emmanuel Macron si Vladimir Putin au avut o discutie telefonica zilele trecute, in urma careia liderul rus a afirmat ca e dispus sa opreasca razboiul, insa doar daca sunt indeplinite anumite criterii: Ucraina este neutra, „denazistificata” si „demilitarizata”, iar controlul Rusiei asupra Crimeei anexate este recunoscut oficial.

„In timp ce discutiile au inceput intre delegatiile rusa si ucraineana la granita ucraineano-belarusa, Emmanuel Macron a cerut cateva lucruri ce trebuie respectate pe teren: o incetare a tuturor loviturilor si atacurilor asupra civililor si cartierelor rezidentiale; o protectie a intregii infrastructuri civile; o securizare a axelor rutiere, in special drumul de la sud de Kiev. Putin si-a confirmat dorinta de a se angaja asupra acestor trei puncte”, a spus presedintia franceza.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea