Social

# masuri anti-canicula #belgia #pedeapsa #justitie #condamnati #cursuri de formare

Condamnatii romani in Belgia vor putea sa isi ispaseasca pedeapsa in tara

Cetatenii romani condamnati pentru infractiuni savarsite in Belgia vor putea sa-si ispaseasca pedepsele in Romania, dupa ce a fost implementat in Belgia obiectivul UE de "recunoastere reciproca a sanctiunilor".


Potrivit informatiilor furnizate de site-ul La Province.be, magistratii vor urma niste cursuri de formare in acest sens.

Astfel, 18 magistrati romani vor merge saptamana viitoare la Palatul de Justitie de la Mons. De asemenea, dupa pregatirea acestora, 10 magistrati belgieni vor participa la cursuri de formare in Romania.

Aceasta masura va permite unui cetatean strain european condamnat in Belgia sa isi ispaseasca pedeapsa in tara sa de origine si invers.

"Prin pedeapsa alternativa se intelege, intre altele, masuri probatorii in cazul condamnarii cu suspendare, bratara electronica, munca in folosul comunitatii", scrie site-ul La Province.be.

"Cand privim proportia strainilor din inchisorile noastre (45%), observam ca acestia sunt suprareprezentati", a precizat si Annie Devos, director general al Caselor de Justitie.

Potrivit unor date furnizate in 2011, aproximativ 295 de romani sunt detinuti in inchisorile belgiene, iar 131 de dosare in care sunt implicati cetateni romani au fost deschise din luna ianuarie 2012 de justitia belgiana.

Sursa foto: www.evz.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea