Social

#condamnare inchisoare #condamnare petru nica #jaful secolului

Condamnare pentru Jaful Secolului

Dupa 8 ani s-a dat in sfarsit o sentinta definitiva in cazul " Jaful Secolului ". Petru Nica, Gabriel Constantin Velescu si Aurelian Romulus Paven, cei trei barbati gasiti vinovati , au primit cate 11 ani de inchisoare fiecare.

Instanta a mai condamnat-o si pe iubita unuia dintre acuzati la doi ani de inchisoare cu suspendare.

Pe langa pedeapsa privativa de libertate, cei trei autori trebuie sa plateasca daune materiale catre SC International CPI Security SRL in valoare de 8.924.040.000 lei vechi si 28.803 dolari.

In iulie 2004, Petru Nica - angajat al CPI Security - a fugit cu o masina blindata incarcata cu bani ai bancii ABN Amro, ulterior autovehiculul fiind gasit abandonat pe o strada din cartierul bucurestean Baneasa.

Potrivit anchetatorilor, Velescu si Paven l-au asteptat pe Nica pe traseu, pe DN 1, cu o alta masina in care au fugit apoi toti trei.

Cea mai mare parte a prejudiciului a fost recuperata, dar restul de bani - in jur de 8,5 miliarde de lei vechi - nu a mai aparut niciodata.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea