Social

#facultate #loc #concurenta #taxa #fara taxa #bac

Concurenta de 3 pe 1 pe locurile fara taxa ale facultatilor de stat

Admiterea pe locurile taxa la facultatile de stat este mai slaba in acest an. Daca in alti ani, “batalia” pe un loc neplatit din propriul buzunar era de pana la sapte candidati pe loc, in acest an s-a ajuns la un numar de trei absolventi pentru un loc.

In acest an, numarul locurilor bugetate de la stat este de trei ori mai mic decat numarul liceenilor care au o diploma de bacalaureat, noteaza Cotidianul. Si cum numarul absolventilor de liceu care au o diploma de bacalaureat este mai mic decat in alti ani, posibilitatea ca acestia sa intre pe un loc la " taxa " este mai mare decat in alti ani.

De exemplu, anul trecut 230.000 de elevi luasera Bac-ul, in timp ce in acest an cifra a ajuns la 170.000, lucru care duce cifra "bataliei" pe un loc la facultate de la patru la trei candidati pe loc. Din acestia insa numai unul va putea beneficia de un loc gratuit, restul putand apela la varianta "cu taxa", tarifele practicate de facultati variind intre 1.200 si 5.000 de lei.

Admiterea la facultati incepe in cursul acestei saptamani, in intreaga tara. Cele mai multe facultati organizeaza admiterea in perioada 12-31 iulie, unele doar pe baza de dosar, altele prin concurs. Taxele de admitere au valori intre 50 si 250 de lei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea