Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Social

#lege pensii # vechime pensie #pensie

Concediile, luate in calcul la vechimea in munca. Care sunt acestea si ce prevede noua Lege a pensiilor

Noua lege a pensiilor aduce modificari esentiale in ceea ce priveste calculul vechimii in munca. Aceasta lege ofera beneficii semnificative, in special pentru femei, explica ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu.

Potrivit noilor prevederi, concediile pentru cresterea copiilor, fie maternale sau paternale, vor fi luate in calcul ca perioade contributive la pensie.

“Subliniez o noutate a noii legi. Este considerata perioada contributiva si concediul de crestere copil, fie ca este concediu maternal, fie ca este concediu paternal. Adica o mama care a stat in concediu de crestere copil pentru doi copii, 4 ani, va avea o crestere a stagiului de cotizare cu patru ani”, a declarat Simona Bucura-Oprescu.

O alta schimbare importanta in noua lege a pensiilor este prevazuta de faptul ca varsta de pensionare este scazuta cu sase luni, pentru fiecare copil.

De asemenea, urmeaza ca varsta de pensionare a femeilor, sa fie egalizata treptat cu cea a barbatilor, pana in 2035. Astfel, daca acum femeile pot iesi la pensie la 62 de ani si doua luni, pana in 2030 va creste la 63 de ani, apoi, pana in 2035 va ajunge la 65 de ani.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea