Social

#dan lungu #radu pavel gheo #polirom #ginecologi #experienta #drum #tovarase

Comunismul femeilor

Ginecologii, sacosele, chilotii tetra, parfumul Impulse , fusta de sac si tot arsenalul feminitatii din epoca de aur sunt stranse in 17 povesti, in cartea „ Tovarase de drum“.

Daca barbatii au trait cu precadere comunismul extrem, al torturilor si al inchisorilor politice, femeilor le-a fost rezervata mai ales partea marunta, agasanta, absurd-umilitoare a epocii de aur. De la micile corvoade cotidiene la marile tragedii de pe mesele ginecologilor de ocazie, istoria lea fost „tovaraselor“ o sacosa in plus, cea mai grea dintre toate.

Cartea „Tovarase de drum. Experienta feminina in comunism“, aparuta la Polirom, extrage din tabloul comunismului experienta femeilor, in 17 povesti semnate de tot atatea autoare. Volumul e initiativa a doi tineri prozatori, Radu Pavel Gheo si Dan Lungu , care au plecat la drum cu premisa ca „exista cu certitudine experient e care nu au fost accesibile decat femeilor“.

(Continuarea in Evenimentul Zilei)

Foto : Eventimentul Zilei

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea