Social

#romania #consiliu #comunicat

Comunicat de presa: Supremul Consiliu Feminin pentru Romania

In data de 15 decembrie 2012 va avea loc la Palatul Bragadiru din Bucuresti un eveniment unic in istoria Masoneriei din Romania, in mod particular, si din Europa Centrala si de Est, in general. La 90 de ani de la fondarea primei Mari Loji Feminine din Europa continentala, si a Capitolului Feminin Steaua Dunarii, comunitatea masonica va fi martora la ceremonia de Instalare in teritoriu national a primului Suprem Consiliu Feminin pentru Romania, consacrat in data de 23 octombrie 2012 de catre Supremul Consiliu a Ritului Scotian Antic si Acceptat din Luxemburg. Ceremonia de Instalare a Suveranei Mari Comandor, a Locotenentei Mari Comandor si a Membrelor Active ale acestui Suprem Consiliu se va face conform ritualului traditional al Ritului Scotian Antic si Acceptat de la inceputul secolului al XIX-lea, fiind urmat de un dineu ritualic.

Dupa doua mandate in fruntea Marii Loji Feminine a Romaniei, Anca Nicolescu 33 a fost aleasa Suverana Mare Comandor, incununand astfel o cariera masonica inceputa in urma cu aproape jumatate de secol in exilul romanesc din perioada comunista.

Pentru a marca acest eveniment unic in istoria Romaniei, la eveniment vor lua parte delegatiile internationale din Statele Unite ale Americii, Marele Ducat al Luxemburgului, Italia, Portugalia, Bulgaria, Grecia etc.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea