Social

#tineri #loc de munca #companie

Companiile refuza si tinerii care vor sa munceasca gratis

Chiar daca tinerii au inceput sa caute un loc de munca mai agresiv, oferindu-se sa lucreze gratis pana la trei luni in speranta unei slujbe, cele mai multe companii nu-i accepta pentru ca genereaza costuri suplimentare.

Manati de dorinta de a obtine experienta care i-ar putea ajuta sa obtina o slujba, tinerii solicita stagii de practica in cadrul companiilor, dar nu multi le obtin.

"Este greu ca, pe de o parte, sa disponibilizezi sau sa diminuezi salariile, iar pe de alta, sa ai o nevoie reala de personal pe care sa o suplinesti astfel. O luna de practica reprezinta doar "incalzirea" pentru job si presupune pentru companie mai degraba costuri decat beneficii; cineva trebuie sa il instruiasca pe noul venit, sa il asiste in indeplinirea sarcinilor curente, sa il invete mersul lucrurilor in companie, ceea ce dureaza in mod normal exact o luna", spune Sorin Faur, director de HR la BDO Romania, citat de Business Standard.

Tinerii cauta stagiaturi la companiile care ofera prestigiul de a fi lucrat acolo. Firmelese feresc insa de voluntari, pentru ca legea spune ca o activitate lipsita de protectie sociala este munca la negru .

Resursele implicate in pregatirea tinerilor si pericolul de a le pune la dispozitie date din interiorul companiei unor lucratori fara contract sunt piedicile cele mai mari in calea tinerilor care vor sa gaseasca un Stagiu de practica la o firma de renume.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea