Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Social

Compania E.ON acuzata de crima

Compania de electricitate E.ON Moldova este acuzata de decesul unui botosanean. Alexandru Dulgheru avea 67 de ani si suferea de silicoza dupa ce a lucrat decenii la rind intr-o mina. Ca sa poata trai, familia i-a procurat un aparat de oxigen care era conectat la reteaua de energie a casei, din comuna Baluseni, in care locuia pensionarul. Membrii familiei sustin ca se confruntau foarte des cu intreruperi neanuntate ale furnizarii curentului, care ii provocau o multime de probleme batrinului. Potrivit acestora, in ultima zi de viata a lui Alexandru alimentarea cu energie s-a intrerupt in jurul orei 19.00, a fost reluata la ora 22.00, dupa ce au sesizat compania, pentru ca la doar o jumatate de ora sa se sisteze din nou furnizarea. La ora 23.00, batrinul a decedat. „Sotul mai avea zile sa traiasca, dar, daca curentul s-a tot intrerupt in doua saptamini, l-o dat gata. Mai avea si el zile sa traiasca, dar daca nu a avut oxigen?“, spune Florica Dulgheru. Atit ea, cit si fiica sa sustin ca echipele din zona ale E.ON cunosteau problema batrinului, dar ca, atunci cind erau sesizate, interveneau cu greutate sau, pur si simplu, spuneau ca nu pot veni pentru ca nu au cu ce se deplasa. „Avea tras de la lumina ceva prin care tragea aerul in gura si lumina aicea, la noi, cind o da, cind n-o da. Ba-i problema de la transformator, ba-i de la uzina, din tirg. ...Noi nu stim care-i treaba. Si el a murit din cauza ca n-avea curent, ca avea aparatul acela in gura“, a afirmat Gheorghe Rusu, vecin al victimei. Acesta a mai spus ca, uneori, noaptea, este nevoit sa isi ia medicamentele la lumina luminarii, din cauza lipsei curentului. Familia Dulgheru a depus o sesizare la Oficiul Judetean pentru Protectia Consumatorilor (OJPC). „In cazul in care vom ajunge la concluzia ca E.ON este intr-adevar vinovata, vom aplica legea cu cea mai mare severitate“, afirma Dumitru Monacu, directorul OJPC Botosani, adaugind ca amenda intr-o astfel de situatie este de 100.000 de lei. Reprezentantii E.ON Moldova au refuzat sa comenteze cele intimplate la Baluseni. „In lipsa oricaror elemente care sa poata permite o analiza nu se poate declara nimic“, a afirmat Sorin Munteanu, coordonator relatii media in cadrul companiei. Reprezentantii E.ON Moldova vor trebui sa dea insa explicatii la OJPC, mai ales ca familia a pretins si despagubiri.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea