Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Social

Compania de balet “Maurice Béjart”

La varsta de optzeci de ani, marele coregraf francez Maurice Béjart poate fi privit drept cel mai ilustru nume al artei dansului, reprezentand secolul XX si inceputul secolului XXI. O fulminanta cariera solistica si de creator l-a impus in lumea intreaga, creand in jurul sau o ambianta legendara. Fondator al companiei “Ballet du XX-e siecle”, apoi al ansamblului “Béjart Ballet Lausanne” si creeaza conditiile de a impune pe plan mondial o conceptie personala, innoitoare asupra limbajului coregrafic modern, viziune primita pretutindeni cu mare receptivitate de catre interpreti si public. Ales membru al “Academie des Beaux-Arts” al Institutului Frantei, lui Maurice Bejart Papa Jean-Paul II ii inmaneaza personal in 1995, distinctia “together for Peace Fundation”, iar orasul Lausanne ii confera Premiul “Grand siecle”. Compania de balet Béjart, al carei spectacol il vom urmari pe scena Teatrului National (21 septembrie) are in program cateva dintre senzationalele creatii coregrafice ale maestrului, creatii care au marcat repertoriul de gen in secolul XX cu veritabile capodopere, devenind un model estetic pentru dansul unei intregi epoci: “Bolero” de Maurice Ravel, “Ritualul primaverii” si “Pasarea de foc” de Igor Stravinski. Un eveniment exceptional in cadrul seriei “Spectacole de opera si balet” propuse de editia 2007 a Festivalului international “George Enescu”.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea