INVESTESTE IN COMUNICARE ELECTORALA

Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Social

Comoara de sub Bucuresti

Patru hanuri au aparut in urma sapaturilor de pe Lipscani , ocazie pentru arhitecti sa vada ca Ulita Mare era mica. Mai multe pivnite, patru hanuri si vase ceramice din secolul al XVIII-lea au fost descoperite de arheologi pe strazile din Centrul istoric al Capitalei, in timpul lucrarilor de modernizare a infrastructurii, derulate de municipalitate. Cel mai important vestigiu e considerat Hanul Greci, acoperit in mare parte de actuala cladire a BCR de pe Lipscani . Scoaterea la lumina a unei parti din fundatia acestuia, fata in fata cu Hanul „Serban Voda”, de peste drum, le-a aratat arhitectilor ca actuala strada Lipscani, cunoscuta in epoca sub numele de „Ulita Mare”, nu era de fapt atat de mare. Descoperirile au starnit o disputa intre istorici si arhitectii primariei. Primii vor sa pastreze la vedere vestigiile si sa le acopere cu pavaj din sticla, oamenii municipalitatii spun ca nici nu poate fi vorba, procedura fiind costisitoare. Pivnita cu 20 de butelci Strazile rascolite pana acum de lucrari si-au aratat subsolurile valoroase. Pe Smardan, Lipscani, strada Franceza s-au descoperit Hanurile Zlatari, „Serban Voda”, Greci si „Constantin Voda”. Nu sunt intregi, cum ar putea crede profanii, ci o insiruire de ziduri vechi, majoritatea distruse deja de retelele edilitare introduse in zona inainte de 1989. (continuarea in Evenimentul Zilei )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea