Social

#comisia europeana #bulgaria #sanctiuni

Comisia Europeana, nemultumita de scurgerea de informatii cu privire la sanctiunile in cazul Bulgariei

Comisia Europeana este nemultumita de informatiile aparute, in ultimele zile, in presa, referitoare la sanctiunile pe care le va aplica Bulgariei, dupa publicarea raportului pe justitie, de saptamana viitoare. Potrivit unui proiect de raport ajuns in presa, Bruxellesul vrea sa blocheze un miliard de euro din fondurile acordate Bulgariei, din cauza coruptiei.

Potrivit raportului de proiect, Comisia Europeana va sanctiona esecurile Bulgariei in ceea ce priveste lupta impotriva coruptiei, problemele din justitie si infractionalitatea. Mai mult, Comisia intentioneaza sa retraga acreditarile a patru agentii bulgare de gestionare a fondurilor europene. Astfel, oficialii de la Bruxelles ar putea decide blocarea unor fonduri de preaderare in valoare de un miliard de euro. Si aderarea Bulgariei la spatiul Schengen ar putea fi amenintata, din cauza coruptiei.

Comisia Europeana a precizat insa ca raportul va fi inaintat abia saptamana viitoare si ca nu a luat nici o decizie cu privire la impunerea de sanctiuni Bulgariei. "Ce pot sa va spun este ca sunt doar franturi de informatii. Comisia Europeana nu a luat inca o decizie. Nu exista un raport finalizat, raportul va fi adoptat de Comisie miercurea viitoare. De aceea, eu si colegii mei nu suntem in masura sa vorbim despre o decizie pe care Comisia urmeaza sa o ia. Si eu sunt nemultumit de aceste scurgeri de informatii", a declarat Johannes Laitenberg.

Expertii bulgari nu sunt deloc surprinsi de nemultumirea manifestata la Bruxelles. "Au dreptul sa taie fondurile, acuzatiile sunt legitime. Ne lovim de cazuri de coruptie in fiecare zi. Chiar ieri, de exemplu, un inalt magistrat a fost arestat, la Varna, pentru luare de mita . Din acest punct de vedere, taierea fondurilor este normala", a declarat analistul Angel Stefanov.

Si bulgarii de rand sunt convinsi ca autoritatile de la Sofia merita sa fie sanctionate de Comisia Europeana. "Este corect sa inghete fondurile. Nu mai e nevoie de comentarii, este evident. Dupa parerea mea, meritam chiar sanctiuni mai aspre", "Cine sa ne dea bani? Nu muncim, nu producem nimic. Stam in baruri, iar tara e plina de criminali, traficanti de droguri , violatori, hoti. Intr-un cuvant, tara asta nu e buna de nimic", spun localnicii.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea