Social

#ANSVA #lactate Bradet #Bradet # Escherichia coli #e.coli

Comisia Europeana intervine in scandalul E.coli. ANSVSA: “Aruncati toate produsele Bradet. Nu le consumati!”

Peste 20 de tone de produse lactate de la Bradet au fost retrase de pe piata din Romania, iar conducererea Autoritatii Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) recomanda romanilor sa arunce produsele de la firma argeseana daca le au acasa.


Conducerea ANSVSA a anuntat, vineri, ca peste 20 de tone de produse lactate de la firma argeseana „Bradet” au fost retrase de pe piata. O decizie similara a fost luata in Spania (1.112 kg) si Italia (546 kg), acolo unde existau produse ale firmei de lactate romanesti.

„Au fost retrase de pe piata toate produsele fabricate in luna februarie. Exista posibilitatea ca produse sa mai fie in casele oamenilor. Le recomandam sa nu le consume”, a declarat Andrei Butaru, directorul ANSVSA.

Comisia Europeana a emis o alerta privind posibila existenta a bacteriei Escherichia coli in branza de oaie provenind din Romania, dupa ce Italia a semnalat imbolnavirea copilului roman internat in Florenta. Alerta, emisa in sistemul Comisiei Europene privind siguranta alimentara (RASFF), atrage atentia asupra riscului existentei bacteriei "Escherichia coli in branza de oaie provenind din Romania".

Comisia Europeana avertizeaza ca exista risc “grav” de imbolnavire de la acest produs, avertizand toate statele membre sa efectueze verificari in reteaua de distribuire.

Sursa foto: interesticle.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea