Social

#romania aderare ue #romania bulgaria schengen #elvetia piata muncii

Comisarul Spidla pledeaza cauza romanilor intr-un cotidian elvetian

Elvetia nu are nimic de pierdut daca isi deschide granitele pentru romani si bulgari, iar libera circulatia cetatenilor nu distruge piata muncii in tarile-gazda, spune Vladimir Spidla, comisarul european pentru munca, intr-un interviu publicat vineri in cotidianul elvetian Le Temps.

Elvetia isi va consulta populatia, prin referendum, la 8 februarie 2009 , in legatura cu prelungirea unor acorduri de libera circulatie pe piata muncii pe care le-a incheiat cu UE, astfel incat acestea sa fie extinse tinand seama de aderarea Romaniei si Bulgariei la UE in 2007.

Elvetienii tocmai au intrat in spatiul Schnegen, in care controalele de identitate la frontiera sunt suspendate. Dreapta populista elvetiana, care a reintrat recent in guvern, si-a anuntat intentia de a face campanie impotriva extinderii la Romania si Bulgaria a acordurilor semnate cu Uniunea Europeana privind libera circulatie a muncitorilor. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea