Social

#garda de mediu #amenzi #gunoi #gropi de gunoi

Comisarii Garzii de Mediu amendeaza primariile care nu au inchis gropile de gunoi necorespunzatoare

Mai multe primarii au fost amendate pentru ca nu au inchis gropile de gunoi , asa cum cereau normele europene. Garda de Mediu a aplicat 17 amenzi si peste 20 de avertismente pentru aproape 200 de gropi comunale din judetul Timis, dupa ce autoritatile locale au ignorat avertismentele date de sefii de la Bucuresti.

Peste 15 primarii din judetul Timis au fost amendate si alte 24 au primit avertismente pentru ca nu au inchis gropile de gunoi comunale sau nu au respectat normele impuse de Uniunea Europeana de inchidere a acestora, noteaza Realitatea.net.

La 16 iulie, data la care expira termenul dat de Comisia Europeana pentru inchiderea gropilor de gunoi comunale care nu corespundeau normelor europene, in intreaga tara au ramas cateva sute de astfel de locatii. De exemplu in Timis, din cele 171 de gropi de gunoi comunale, mai functionau mai mult de 40, primariile din aceste localitati fiind amendate de comisarii Garzii de Mediu. Amenzile aplicate au fost in valoare de peste 197.000 de lei.

Odata cu depasirea termenului impus de Comisia Europeana pentru inchiderea gropilor de gunoi necorespunzatoare, Romania risca sa fie amendata, ori chiar sa-i fie impusa clauza de salvgardare . Amenzile primite pot ajunge si pana la 200000 de euro pe zi.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea