Social

#transfer pacienti Colectiv #vctime Colectiv #raed arafat

Colectiv. Ce spune Raed Arafat despre cei 10 raniti transferati in strainatate

Aseara, zece victime ale incendiului din Colectiv au fost transferate cu o aeronava NATO in Marea Britanie si Norvegia. Medicii britanici au fost impresionati de modul cum au fost transportati.

“Am avut cativa pacienti in stare critica, dar nu au fost probleme pe durata transportului. Toti au ajuns cu bine, iar medicii de la Londra care i-au asteptat la aeroport au fost impresionati de felul in care au fost transportati. Este un nou standard pentru transportul aerian al pacientului ars in stare critica, au spus medicii englezi”, a declarat secretarul de stat in Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.

Raed Arafat a precizat ca luni are inalnire cu alte echipe de doctori din Germania si Franta, pentru a se stabili daca alti raniti vor putea fi transportati in strainatate sau raman sa ii ingrijeasca in tara.

Potrivit unor surse medicale, in Marea Britanie au fost transferati duminica, cu aeronava NATO, in jurul orei 23.00, Alexandru Olivian Olteanu si Elena Nitu - de la Spitalul de Arsi, Iulian Rob, Vladut Roberto si Tudor Golu - de la Spitalul Universitar de Urgenta, Corina Gabriela Ionita - de la Spitalul Elias, Cristian Raducanu si Costin Dumitrache - de la Spitalul Militar, Cristian Daniel Mitroi - Spitalul Floreasca, iar in Norvegia a ajuns Marius Fratoaica - de la Spitalul Bagdasar-Arseni.


 

Din nefericire, aseara Bogdan Enache, tobosarul trupei “Goodbye to Gravity” si-a pierdut viata in timp ce era transportat spre Elvetia. Dupa doua ore de la decolare, aeronava a facut cale intoarsa pe aeroportul Baneasa. Starea lui Bogdan devenise critica. A facut stop cardiac, iar medicii l-au resuscitat zeci de minute. La aterizare, a facut un al doilea stop cardiac. Medicii nu s-au lasat, dar organismul lui, fragil, nu a mai avut taria sa lupte.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea