Social

#prelungire cod galben canicula #avertizare ANM #cod galben canicula #anm #canicula #instabilitate atmosferica

Codul galben de canicula, extins! Anuntul facut de ANM

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a extins codul galben de canicula pana pe data de 15 iulie. Canicula si disconfortul termic accentuat se vor resimti in cea mai mare parte a tarii.

In dupa-amiaza zilei de miercuri 13 iulie, in Banat, Crisana, local in Maramures, precum si in vestul Transilvaniei si al Olteniei va fi canicula. Temperaturile maxime vor atinge frecvent 35-37 de grade, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati, astfel ca disconfortul termic va fi accentuat, scrie ANM.

In judetele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu si Ilfov, inclusiv in Municipiul Bucuresti va fi canicula. Temperaturile maxime vor depasi frecvent 35-36 de grade, iar in Lunca Dunarii vor atinge 38 de grade. Indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati, astfel ca disconfortul termic va fi accentuat.

Deasemenea, ANM a emis o avertizare de vreme instabila in intervalul 14 iulie ora 13:00 – 15 iulie ora 08:00.

Din seara zilei de miercuri 13 iulie, gradul de instabilitate atmosferica se va accentua in regiunile vestice si sud-vestice.

In intervalul 14 iulie ora 13:00 – 15 iulie ora 08:00 instabilitatea atmosferica va fi temporar accentuata in Maramures, Crisana, Banat, vestul Transilvaniei si al Olteniei, unde si valorile termice vor scadea. Vor fi averse cu caracter torential, descarcari electrice, intensificari ale vantului cu aspect de vijelie. Local va cadea grindina, iar cantitatile de apa vor depasi 30-35 l/mp si izolat 40-50 l/mp, scrie ANM.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea