Social

#vine iarna #iarna in Romania #viscol Romania #cod portocaliu #viscol #cod rosu

COD ROSU si PORTOCALIU de VISCOL! Romania, lovita de ninsori puternice in urmatoarele ore

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis mai multe avertizari de vreme rea pentru urmatoarea perioada. Printre acestea se numara doua avertizari, una de tip cod rosu si una de tip cod portocaliu, de viscol. Iata cum va fi vremea, potrivit meteorologilor ANM.

 

COD ROSU de viscol

In intervalul 17 ianuarie, ora 22:00 – 18 ianuarie, ora 14:00 va intra in vigoare o atentionare de tip cod rosu de viscol care va afecta 11 judete din tara. Zonele vizate sunt inse cele cu altitudini de peste 1800 de metri, din Carpatii Meridionali.

“La altitudini de peste 1800 m in Carpatii Meridionali, va fi viscol puternic, cu rafale ale vantului de peste 120...140 km/h, iar vizibilitatea va fi redusa spre zero.”, avertizeaza ANM.

COD PORTOCALIU de vant puternic si precipitatii

In intervalul de valabilitate: 17 ianuarie, ora 22:00 – 18 ianuarie, ora 14:00, intra in vigoare o atentionare de tip cod portocaliu de vreme rea ce vizeaza intensificari puternice ale vantului si cantitati insemnate de precipitatii. Sunt afectate in special zonele de la altitudini de peste 1800 m din Muntii Apuseni si nordul Carpatilor Orientali si cele de la altitudini intre 1500 m si 1800 m din Carpatii Meridionali.

“La altitudini de peste 1800 m in Muntii Apuseni si nordul Carpatilor Orientali va fi viscol puternic (rafale de peste 100...110 km/h), in timp ce la altitudini intre 1500 m si 1800 m in Carpatii Meridionali vor fi intensificari puternice ale vantului (rafale de peste 100...110 km/h) si precipitatii mixte.

Se vor acumula cantitati insemnate de precipitatii, de 30...50 l/mp si izolat de peste 60...70 l/mp.

Vantul va continua sa prezinte intensificari puternice pana in seara zilei de miercuri (18 ianuarie).”, avertizeaza ANM.

COD GALBEN de intensificari ale vantului si precipitatii

In intervalul 17 ianuarie, ora 11:00 – 19 ianuarie, ora 18:00, este invigoare o atentionare de tip cod galben de intensificari sustinute ale vantului, cantitati importante de apa in zona montana.

“La munte, in Banat, Crisana, Maramures, Dobrogea si in nord-vestul Transilvaniei, vantul va avea intensificari cu viteze in general de 55...75 km/h.

In zona montana se vor acumula cantitati de precipitatii in general de 25...40 l/mp. Acestea vor fi sub forma de ploaie, iar la altitudini de peste 1500 m mixte.

Nota: Temporar va ploua si in restul teritoriului, in special in jumatatea de vest, unde se vor acumula cantitati de apa ce vor depasi local 20...25 l/mp.

Din seara zilei de miercuri (18 ianuarie), la inceput in regiunile vestice, apoi treptat si in zonele de munte, vantul va slabi in intensitate.”, anunta ANM.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea