Social

#inundatii #avertizare #ploi #dig #cod rosu de inundatii

Cod rosu de inundatii pana dupa-amiaza

Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor a emis o avertizare de Cod rosu de inundatii, valabila  astazi pana la ora 16.00, pentru raul Jiu din judetul Gorj.

Tot pana la ora 16.00 a fost prelungit si Codul portocaliu de inundatii, emis pe 2 aprilie, si pentru raurile Crasna, in aval de Domanesti (judetul Satu Mare), Bega, in sectorul Balint-Chizatau (judetul Timis), Barzava si Moravita (judetele Caras Severin si Timis) si pentru Jiul mijlociu si afluentii acestuia din Gorj, Mehedinti si Dolj.

Potrivit datelor furnizate de Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor, debitul raului Jiu va creste in continuare, putand sa ajunga chiar si la un debit de 1.200 de metri cubi/secunda.

Autoritatile au amenajat deja un dig pentru protejarea caselor din zona afectata, a anuntat, ministrul delegat pentru Ape si Paduri, Lucia Varga.

Sursa foto: www.rtv.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea