Social

# alerta meteo #cod portocaliu #vreme rea

Cod portocaliu de vreme rea in Romania! Ploi torentiale, grindina si vijelii

ANM a emis o noua alerta de tip cod portocaliu de vreme rea pentru mai multe judete din tara. In zonele afectate se vor semnala precipitatii insemnate cantitativ insotite de fenomene meteo etreme.

COD PORTOCALIU de vreme rea

In intervalul 25 iunie, ora 10:00 – 25 iunie, ora 23:00 se afla in vigoare un cod portocaliu de vreme rea. Instabilitatea atmosferica va fi accentuata si se vor semnala precipitatii abundente.

„In zonele montane, precum si local in Muntenia, Dobrogea, Transilvania, Maramures si in sudul Moldovei, vor fi perioade cu averse torentiale si se vor acumula cantitati de apa de peste 40 l/mp si pe arii restranse 50...80 l/mp. Vor fi si intensificari ale vantului, vijelii, descarcari electrice si grindina.”, anunta ANM.

COD GALBEN de vreme rea

In intervalul 25 iunie, ora 10:00 – 26 iunie, ora 02:00, pentru restul judetelor este valabil un cod galben de instabilitate atmosferica temporar accentuata si ploi insemnate cantitativ.

„In intervalul mentionat, in cea mai mare parte a tarii vor fi perioade cu instabilitate atmosferica temporar accentuata, ce se va manifesta prin frecvente descarcari electrice, averse torentiale, grindina si vijelii. Cantitatile de apa vor depasi 20...25 l/mp si pe arii restranse 40...50 l/mp.”, potrivit ANM.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea