Social

# harta potop # potop #avertizare meteo #furtuna # ploi torentiale

Cod portocaliu de ploi torentiale. HARTA POTOPULUI

 Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis doua noi atentionari de tip cod portocaliu si cod galben de ploi torentiale pentru urmatoarele ore. Ploile vor afecta regiuni din tara care au dost deja afectate de ploi masive zzilele trecute, dar si de inundatii.

COD GALBEN de instabilitate atmosferica temporar accentuata

In intervalul 31 mai, ora 11:00 – 31 mai, ora 23:00 este in vigoare o atentionare de tip cod galben de vreme rea.  Sunt anuntate ploi, vijelii si descarcari electrice.

„In intervalul mentionat, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata ce se va manifesta prin descarcari electrice, averse torentiale, grindina, intensificari ale vantului si posibil vijelii in Banat, sudul Crisanei, vestul Transilvaniei, Oltenia si la munte. In intervale scurte de timp cantitatile de apa vor fi de 20...25 l/mp si izolat de peste 30 l/mp.

Astfel de fenomene vor fi astazi, izolat, si in celelalte regiuni. 

In a doua parte a zilei de joi (01 iunie), local in vestul, centrul tarii si la munte, instabilitatea atmosferica va fi pronuntata.”, avertizeaza ANM.

COD PORTOCALIU de ploi torentiale

In intervalul 31 mai, ora 12:00 – 31 mai, ora 20:00, este in vigoare o atentionare de tip cod portocaliu de averse torentiale ce va afecta judetele Caras-Severin, Hunedoara, Timis, Gorj, precum si Carpatii Occidentali si vestul Carpatilor Meridionali.

„In judetele Caras-Severin, Hunedoara, Timis, Gorj, precum si Carpatii Occidentali si vestul Carpatilor Meridionali, vor fi averse torentiale. Local cantitatile de apa vor fi de 40...50 l/mp (in intervale scurte de timp, de pana la 1 – 3 ore).”, avertizeaza ANM.

Cum va fi vremea in BucurestiI BUCURESTI

Vremea va fi calda si frumoasa. Cerul va fi variabil, iar vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 29 de grade.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea