Social

#avertizare de vreme rea #instabilitate atmosferica #cod portocaliu de ploi #vijelii #anm #ploi #vreme

Cod portocaliu de ploi si vijelii! Avertizarea ANM

Dupa canicula, ploile si furtuna au pus stapanire pe Romania. Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis, luni, o avertizare de cod portocaliu de ploi si vijelii pentru mai multe judete din tara.

Avertizarea este valabila incepand de luni, 3 iulie, ora 10:00 pana marti, 4 iulie, ora 10:00. In acest interval vor cadea ploi abundente, iar instabilitatea atmosferica va fi crescuta. Vantul poate depasi 55-65 kilometri/ora la rafala.

"In intervalul mentionat, vor fi averse ce vor avea si caracter torential, pe parcursul zilei de luni (3 iulie) mai ales in Oltenia, Muntenia, sudul Banatului si local in Transilvania si Moldova, iar noaptea, cu precadere in Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei si in sudul Moldovei. Ploile vor fi insotite de descarcari electrice, intensificari ale vantului si izolat grindina.

In intervale scurte de timp sau prin cumulare, in judetele Gorj, Valcea, Dolj, Olt, Arges, Dambovita, Prahova, Buzau, Covasna, Vrancea, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Ialomita si Calarasi, in municipiul Bucuresti si in zona de munte a judetelor Hunedoara, Alba, Sibiu, Brasov se vor inregistra cantitati de apa de 50...70 l/mp si pe arii restranse peste 80-90 l/mp, indeosebi in judetele Teleorman, Giurgiu, Olt, Arges si Valcea.", se arata in anuntul ANM.

Restul tarii se afla sub cod portocaliu de ploi si instabilitate atmosferica. In Dobrogea, local in Moldova, Transilvania, sudul Banatului, vestul Olteniei si nord-estul Munteniei se vor inregistra, in intervale scurte de timp sau prin cumulare, cantitati de apa de 25-50 l/mp.

Mai multe informatii despre vreme poti gasi pe vremea.acasa.ro.

Sursa foto: observatorulph.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea