Social

#instabilitate atmosferica #avertizare meteo #vijelii #cod portocaliu # ploi torentiale

Cod portocaliu de instabilitate atmosferica in mare parte din tara! Vijelii, grindina si ploi torentiale

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis mai multe atentionari de vreme rea pentru urmatoarea perioada. Cea mai mare parte din tara se afla sub avertizare de tip cod portocaliu de vreme rea, in timp ce restul judetelor se afla sub avertizare de tip cod galben de ploi torentiale. Iata cum va fi vremea in tara si in Capitala.

 

COD PORTOCALIU instabilitate atmosferica si ploi abundente

In intervalul 31 august, ora 12:00 – 1 septembrie, ora 10:00, cea mai mare parte din tara se afla sub avertizare de tip cod portocaliu de instabilitate atmosferica accentuata si ploi abundente.

“In cea mai mare parte a zonei montane si a Transilvaniei, in nordul Olteniei si al Munteniei, precum si in sudul Banatului vor fi perioade cu averse torentiale, iar in intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor inregistra cantitati de apa de 40...60 l/mp si pe arii restranse de peste 70...80 l/mp. Acestea vor fi asociate si cu descarcari electrice, intensificari ale vantului si pe alocuri vijelii si grindina.”, avertizeaza ANM.

COD GALBEN de instabilitate atmosferica accentuata

In intervalul 31 august, ora 10:00 – 1 septembrie, ora 10:00, cea mai mare parte a tarii se afla sub avertizare de instabilitate atmosferica temporar accentuata. 

“In intervalul mentionat in cea mai mare parte a tarii vor fi perioade cu instabilitate atmosferica ce se va manifesta prin averse torentiale, descarcari electrice si intensificari ale vantului. In intervale scurte de timp cantitatile de apa vor depasi 25...40 l/mp, iar pe alocuri vor fi vijelii si grindina.

Perioade cu instabilitate atmosferica vor fi pana la sfarsitul acestei saptamani in majoritatea regiunilor.”, avertizeaza ANM.

Cum va fi vremea in Bucuresti

Capitala nu este ocolita de vremea rea, aceasta aflandu-se, in intervalul 31 august, ora 10:00 – 1 septembrie, ora 10:00, sub avertizare de tip COD GALBEN de instabilitate atmosferica temporar accentuata.

“Vor fi perioade cu innorari, averse torentiale, descarcari electrice, intensificari ale vantului si posibil vijelie si grindina. Cantitatile de apa vor fi de 10...15 l/mp si izolat peste 20 l/mp. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 29 de grade, iar cea minima va fi de 16...18 grade.”, avertizeaza ANM.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea